Extra pure chocolademousse

Ik was eigenlijk nooit zo`n fan van chocolademousse. Te zwaar, te zoet, te melkachtig…. Dus nu toch maar eens zelfgemaakt. Ge-wel-dig! Okay, het is niet bepaald light, maar wel luchtig en zeker niet zoet! Ook hier gaat het echt om de kwaliteit van de chocolade. Neem voor dit recept extra pure chocolade van 70%. Dat maakt het echt het verschil. Start je met een slechte chocolade, dan wordt de mousse er niet beter op. Net zoals dat je een cappuccino start met een sterke espressokoffie, waar je de melk bij doet. Dat is echt een hele andere smaak als dat je hiervoor slappe (filter)koffie voor gebruikt. Goede chocolade dus…. En wil je helemaal de blits maken? Doe er dan een bolletje vers gemaakt roomijs bij.

Wat heb je nodig? (6-8 porties)

  • 250 gr pure chocolade van 70%
  • 6 eieren
  • 100 gr hele fijne kristalsuiker
  • 2 dl room (35%)
  • snufje zeezout

Hoe begin je er aan?

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Scheid de dooiers en de eiwitten.
  • Klop de dooiers met de suiker bleek en schuimig. Dit kun je doen met mixer of keukenrobot.
  • Giet langzaam het chocolademengsel erbij en roer heel voorzichtig met een spatel door elkaar.
  • Klop in een andere kom de eiwitten met een snuf zeezout stijf.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten heel voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Klop de slagroom half stijf en meng dit er ook door.
  • Zorg dat het totale mengsel een homogene en luchtige massa wordt.
  • Giet in een serveerschaal of in kleine schaaltjes.
  • Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Heerlijk met een bolletje vanilleijs en met verkruimelde amaretti koekjes erover.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.