Brodo di carne (rundvlees bouillon)

Een echt zondagmiddag gerecht. Een krachtige bouillon, getrokken van een goed stuk rundvlees en verse groente. Serveer met pasta en parmezaanse kaas. Ook goed tegen een kater 😉 of als je dag ervoor iets teveel heb gegeten.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • Een goed stuk rundvlees (met bot) voor bouillon of stoven
  • 2 winterwortels
  • paar stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • paar tomaten
  • kruiden: laurier, tijm
  • peper, zout, evt bouillonblokje
  • pasta
  • parmezaanse kaas

Hoe ga je te werk?

  1. Pel de ui en de knoflook en snij de groente in grove stukken.
  2. Bak het vlees in een gietijzeren pan eerst even rondom bruin.
  3. De ui en knoflook bij het vlees doen en mee laten bakken.
  4. De andere groenten ook even mee laten stoven
  5. Water erbij doen (circa 2 liter), peper, zout en kruiden toevoegen.
  6. Voeg eventueel een (half) bouillonblokje toe.
  7. Breng alles aan de kook. Zet nu de pan in de oven en laat 2-3 uur langzaam garen op 150°. (Gebruik dus een pan die ovenvast is)
  8. Als het vlees uit elkaar valt, dan is de bouillon klaar. Haal het vlees eruit. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
  9. Zeef de bouillon (zorg ervoor dat je de bouillon dus opvangt in een andere pan en niet per ongeluk wegspoelt! Dat zal niet de eerste keer zijn).
  10. Doe het vlees terug bij de bouillon. Kook de pasta in de bouillon. Wij hebben hier gekozen voor een volkorenpasta.
  11. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Deze bouillon kan je dus ook van kip of alleen van groente maken.

Tip: Als je een klein restje over hebt (bv te weinig voor 1 persoon): niet weggooien! Gewoon invriezen. Dit is perfect voor risotto en/of om sauzen mee op smaak te brengen.

Happy sunday!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.