Zucchini fritti (gebakken courgette)

Courgette is echt zo`n groente waar je “iets mee moet doen”. Alleen koken en zo serveren vindt volgens mij niemand echt lekker. Wil je dus eens iets anders doen met courgette dan soep maken of door een saus of risotto mengen, dan is dit een heel lekker alternatief. Erg lekker als bijgerecht of zelfs als hapje met een glaasje wijn. Gebruik rijstbloem en bruisend mineraalwater, voor een extra luchtig en ‘tempura’- achtig effect. 

Wat heb je nodig?

  • courgette
  • rijstbloem
  • bruisend mineraal water
  • 2 eieren
  • peper, zout
  • currypoeder
  • gemberpoeder
  • olie om in te bakken (arachide bv)

Hoe begin je er aan?

  1. De courgette wassen, goed drogen en in schijfjes snijden.
  2. Doe in een kom de rijstbloem
  3. Doe in een andere kom de eieren, met wat mineraalwater (bruisend), peper, zout, currypoeder en gemberpoeder.
  4. Doe de schijfjes courgette in een zakje met wat rijstbloem en hussel even zodat alle schijfjes een dun laagje bloem hebben.
  5. Haal de schijfjes dan door het ei en vervolgens door de andere bak met rijstbloem. Zorg dat er niet teveel bloem aan blijft hangen.
  6. Doe een royale hoeveelheid olie in een koekepan en bak/ frituur de courgette schijfjes tot ze bruin zijn.
  7. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Op dezelfde manier kun je ook andere groente zoals aubergine, wortel, bloemkool bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.