yoghurttaart met perziken en amaretti

Deze taart is dus ideaal voor in de zomer als het flink warm is. Lekker fris en je hoeft er niet voor te bakken (nou ja, een paar minuutjes voor de bodem). Je kunt het in feite maken van elke soort zacht fruit dat je op dat moment kunt vinden. In ons geval zijn de perziken nu volle bak rijp, dus is het een taart met perziken en een vleugje limoen geworden. De bodem is gemaakt van amandelmeel en amarettikoekjes in. Een perfecte combi voor bij de perziken!

Wat heb je nodig? (voor een springvorm van 18 cm)

voor de bodem:
  • 100 gr amandelmeel
  • 8 amarettikoekjes
  • 50 gr boter of kokosolie
  • 2 eetlepels havermout
Voor de vulling:
  • 750 ml volle biologische yoghurt
  • 7 blaadjes gelatine (als je vegetariër bent, kan je agar agar gebruiken)
  • 4 grote, of 6 kleine perziken
  • 2 grote eetlepels (Hero) perzikjam light
  • 1 eetlepel honing
  • rasp van een biologische citroen of limoen
Voor de topping:
  • 2 perziken
  • 2 amaretti koekjes
  • 1 eetlepel (Hero) perzikjam light
  • beetje citroensap

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de boter of kokosolie smelten.
  3. Maal de koekjes en meng ze door de droge ingrediënten voor de bodem.
  4. Doe de gesmolten boter of kokosolie erdoor en roer goed.
  5. Doe in de springvorm (eerst bodem met bakpapier bekleden) en druk goed aan. Dit gaat heel goed met een pureestamper 😉
  6. Zet hooguit 10 minuutjes in de oven. Let op dat het niet verbrandt.
  7. Ontvel de perziken en snij ze in stukjes.
  8. Doe ze in een steelpannetje, met de rasp van de citroen, honing en jam.
  9. Laat op een zacht vuurtje pruttelen en zacht worden.
  10. Week de gelatine in water.
  11. Pureer de perzik massa. Knijp de gelatine uit en laat die erin smelten.
  12. Doe in een grote kom de yoghurt en roer heel langzaam de perzik massa erdoor.
  13. Doe de massa in de springvorm en zet minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
  14. Voor de saus ontvel je de perziken en snij je ze in stukjes. Verwarm ze in een pannetje met wat jam en citroensap. Niet pureren.
  15. Laat afkoelen.
  16. Garneer de taart met de perzik compote en wat verkruimelde amaretti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.