Wortelsoep met sinaasappel

Deze soep heeft veel weg van de pompoensoep die we als een van de eerste recepten publiceerden. Vol met vitaminen en als je wilt kun je nog andere groenten door mengen. Dat is het leuke van een groentesoep. 

Wat heb je nodig?

  • 1 kg wortels
  • 1 rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • stukje verse gember
  • peper, zout,
  • bouillon
  • verse tijm, blaadje salie
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kurkuma (geelwortel)

Hoe begin je er aan?

  1. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.
  2. Doe olijfolie in een grote pan en begin met het aanbakken van de ui. Doe de blaadjes salie en tijm erbij. Doe een heel klein beetje paprikapoeder en kurkuma erbij. Laat even stoven.
  3. Doe nu de rest van de groente erbij en laat even goed aanstoven.
  4. Doe de bouillon erbij en zorg dat alles nét onder water staat.
  5. Terwijl de soep kookt, maak je de sinaasappels schoon. Schil dik zodat je de buitenste witte schil ook wegsnijdt. Snij de partjes tussen de vliesjes uit.
  6. Als de wortel gaar is, pureer je de soep met een staafmixer of keukenmachine.
  7. Voeg wat geraspte gember toe en voeg de sinaasappelpartjes toe.
  8. Voeg naar smaak peper en of zout toe.
  9. Om te serveren kan je er wat pikante peper op doen.

Tip: Ook lekker met een snufje curry. Dit kan je al tijdens het stoven erbij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.