Volkoren fusilli met snijbonen, tomaat en droge worst

Een snelle en lekkere pasta met veel groente, die je perfect kan maken van restjes vlees en groente. Heb je nog een restje droge worst of spek over? Dan past dat er prima bij. Heb je nog een restje sperziebonen? Gebruik die dan. Lekker met verse pikante peper. Wil je het liever vegetarisch houden? Vervang dan de worst door pijnboom pitten en bestrooi met lekker veel gerapte parmezaanse kaas. 

Wat heb je nodig? (3 personen)

  • 500 gr snijbonen
  • 500 gr kleine tomaatjes
  • 2 gedroogde tomaatjes
  • stukje droge worst of spek
  • vers gemalen peper
  • 300 gr volkorenpasta
  • takje verse tijm
  • verse chili peper

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een royale pan met water op het vuur voor de pasta.
  2. Maak de snijbonen schoon en snij ze in “ruitjes”. Kook ze beetgaar in ruim water met wat zout.
  3. Snij de worst en de tomaatjes ondertussen in kleine stukjes.
  4. Doe wat olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes worst, gedroogde tomaatjes en verse tomaatjes. De tomaatjes worden zacht en het vocht gaat de saus vormen.
  5. Voeg wat verse peper naar smaak toe. Zout is vaak niet nodig omdat het vlees al zout is.
  6. Voeg de blaadjes tijm toe.
  7. Voeg de voorgekookte snijbonen toe. Laat even goed doorkoken, zodat alle smaken zich met elkaar vermengen.
  8. Als het water voor de pasta kookt, doe je de pasta in de pan.
  9. Serveer met verse chili peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.