Vis op twee manieren

Twee soorten vis, op twee verschillende manieren klaargemaakt. Simpel, snel klaar en nét even anders dan gewoon bakken of stomen. De zalm is gebakken in arachideolie (gebruik geen olijfolie, dat wordt niet lekker met vis) en de witte vis is gestoofd in een sausje met tomaatjes, citroen, witte wijn en bouillon. Lekker met tagliatelle of de in olie gekookte aardappelen.

Wat heb je nodig?

Voor de zalm:

  • zalm
  • arachideolie
  • vers gemalen peper, zout
  • fijngehakte peterselie
  • citroensap
  • mosterd
  • citroenrasp
  • olijfolie

Voor de witte vis:

  • witte vis (rode poon, kabeljauw, zeebaars etc.)
  • tomaatjes
  • olijfolie
  • peterselie
  • rode ui
  • klein stukje rode chilipeper
  • witte wijn
  • klein beetje bouillon
  • citroenrasp
  • vers gemalen peper, zout
  • arachideolie en klontje boter

Hoe begin je er aan?

De zalm:

  1. Haal eventueel de graten uit de vis met een pincet;
  2. Snij de zalm in grove, gelijke stukken;
  3. Verhit de arachideolie in een pan;
  4. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en peper en zout;
  5. Bak de zalm in de pan. Keer maar één keer om;
  6. Bak de zalm niet te lang, dan wordt hij te droog. De zalm moet nog wat roze zijn van binnen;
  7. Haal de zalm uit de pan. Leg in een schaal, strooi de fijngehakte peterselie erover en giet de dressing erover.

De witte vis:

  1. Haal eventueel de graten uit de vis met een pincet;
  2. Snij de tomaatjes, het uitje, de chilipeper en de peterselie klein;
  3. Verhit de olie en boter in een grote lage pan;
  4. Fruit het uitje aan en voeg de tomaatjes en de chilipeper toe;
  5. Blus met een scheutje witte wijn;
  6. Leg de vis erbij in de pan en laat zachtjes meestoven;
  7. Voeg een scheutje bouillon toe;
  8. Voeg als laatste wat geraspte citroenschil toe en strooi de fijngehakte peterselie erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.