Tajine van rundvlees

Weer een lekkere stoofschotel gemaakt in de tajine. Net als de gehaktballetjes hebben we deze op Marokkaanse wijze gemaakt. Dus met de karakteristieke `Ras el Hanout` kruiden. Even nog over de Ras el Hanout. Het betekent “het beste van de winkel” en het is dus een kruidenmengsel en afhankelijk van de winkel kan het mengsel dus een andere samenstelling hebben. Je proeft wel een aantal duidelijke ingrediënten als: komijn, foelie, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma. Verder kunnen er wel meer dan 20 verschillende soorten kruiden in zitten. Zeer smaakvol met een ongelofelijke geur.  De moeite waard om een potje aan te schaffen dus. 

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

  • 500-750 gr rundvlees (stoofvlees) in blokjes;
  • 1 grote rode ui
  • 2 grote wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 3 theelepels ras el hanout kruiden
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 blik gepelde tomaten of 3 verse ontvelde tomaten
  • handvol platte peterselie
  • olijfolie

Hoe begin je er aan?

  • Bak het vlees in olijfolie aan in een pan (nog niet de tajine). De randjes moeten bruin worden, dus doe niet al het vlees tegelijk in de pan, maar bak het in etappes.
  • Zet de tajine op het vuur en doe er wat olijfolie in. Zodra het vlees bruin is doe je deze in de tajine. Week de aanbaksels los met een klein scheutje water en doe dit er ook bij. Zet het vuur laag.
  • Bak in de pan de pan de ui en de knoflook en voeg de specerijen toe. Laat even goed meebakken.  Doe ook bij de tajine.
  • Doe nu de tomaten, peterselie en het rode pepertje erbij en voeg eventueel water toe, zodat het vlees net onder staat.
  • Laat 2-3 uur stoven op een laag vuurtje.
  • Op smaak brengen en op het laatst nog wat vers gehakte peterselie er over strooien.

Lekker met rijst, couscous of plat brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.