Sweet potato chips

Ja, ook wij zitten wel eens graag met een kom chips op de bank…Dit keer maken we de chips zelf, van zoete aardappel. Gewoon omdat dat echt wel heel erg lekker en makkelijk is! Ook lekker als bijgerecht bij een leuk dinertje. Je kunt de chips ook van andere groenten maken. Denk maar aan pastinaak, gewone aardappel, wortel, rode biet etc. 

Wat heb je nodig?

 • 1 grote zoete aardappel per persoon.
 • zeezout
 • olijfolie
 • zwarte peper
 • rozemarijn

Hoe begin je er aan?

 1. Verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden.
 2. Schil de zoete aardappels.
 3. Schaaf ze in heel dunne plakjes. Deze moeten echt wel dun zijn, anders duurt het een eeuwigheid en zijn ze bovendien ook niet zo chips-achtig. Je kunt dit met een keukenmachine doen, of met een kaasschaaf of mandoline.
 4. doe de schijfjes in een grote kom en meng hier de olie, fijngehakte rozemarijn, zwarte peper en grof zeezout doorheen. Even goed met je handen mengen, zodat alle plakjes bedenkt zijn met een laagje olie.
 5. Bedenk een bakplaat met bakpapier en doe hier de plakjes op. Zorg dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen. Gebruik eventueel meerdere platen. In een hetelucht oven kan je gerucht twee platen in de oven zetten.
 6. Zet in de oven en laat ze bruin worden. Laat ze niet verbranden en schep ze eventueel even om zodat ze allemaal bruin worden.
 7. Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog wat slap, maar zodra ze afkoelen worden ze meteen krokant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.