Stoofpotje van kikkererwten, aubergine en geitenkaas

Snel, simpel, spicy…dat zijn zo ongeveer de kernwoorden van dit gerechtje. Lekker als lunch of als bijgerecht. Ook ideaal om restjes groente in te verwerken. De basis blijft eigenlijk de kikkererwten in een tomatensaus en dit keer heb ik het met aubergine gemaakt. Uiteraard met een beetje “pit” er in. 

Wat heb je nodig? (voor 2 kleine porties of voor 1 persoon met grote honger 😉 )

  • 1 blikje kikkererwten (400 gr)
  • Half blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • Halve kleine aubergine (of andere restjes groente
  • Stukje verse pikante peper
  • 1 rode ui
  • Vers gemalen peper, zout
  • Takje verse tijm en oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 klein rondje geitenkaas

Hoe begin je er aan?

  1. Pel de ui en snij fijn;
  2. Snij de aubergine in kleine stukjes;
  3. Snij de chilipeper in kleine stukjes;
  4. Doe olijfolie in een pan en laat goed heet worden;
  5. Voeg de ui, paprikapoeder en chilipeper toe en laat even goed bakken;
  6. Voeg nu de aubergine mee en laat ook even goed meebakken. Mag nog steeds op vrij hoog vuur. Voeg ook wat tijm en oregano toe;
  7. Blus voorzichtig met een klein scheutje water en draai het vuur wat lager;
  8. Voeg nu de tomaten met wat sap toe;
  9. Laat even pruttelen voor 10 minuutjes;
  10. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af;
  11. Voeg de kikkererwten toe en laat nog even goed meewarmen;
  12. Op smaak brengen met peper en zout;
  13. Serveer in een diep bord en brokkel het geitenkaasje erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.