Spaghetti vegetariana

Als je goede ingrediënten hebt, dan mis je het vlees niet. Echt niet. Een heerlijke zomerse vegetarische pasta die in 10 minuten op tafel staat en ideaal is voor warme dagen. Niet al te zwaar en je hebt toch het gevoel dat je een volwaardige maaltijd hebt gegeten. Het lijkt een beetje op de Pasta estiva (zomerse pasta), die we toen ook met aubergine hebben gemaakt. Deze keer hebben we alleen courgette en superzoete tomaatjes gebruikt. Belangrijk is dat je de groenten niet stuk kookt, maar dat ze juist heel knapperig blijven. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 bakjes hele zoete tomaatjes
  • 1 courgette
  • verse kruide: basilicum, tijm, oregano
  • goede olijfolie
  • peper, zout
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel geraspte parmezaanse kaas

Hoe begin je er aan?

  1. Kook het water voor de pasta. De pasta kan erin als het water kookt, want de rest gaat echt heel snel. Ondertussen bereiden we de rest voor.
  2. Pel de knoflook en halveer deze.
  3. Halveer de tomaatjes.
  4. Snij de courgette in dunne reepjes.
  5. Doe de tomaatjes en de courgette in een kom en doe er een flinke scheut olijfolie, peper, zout en de fijngehakte kruiden bij. Laat gerust even staan zodat alle smaken kunnen intrekken.
  6. Verhit een pan (redelijk groot, de pasta moet er straks bij kunnen), doe er wat olie en het teentje knoflook in.
  7. Doe de groente erbij en bak even heel kort op redelijk hoog vuur.
  8. Doe nu de pasta erbij.
  9. Voeg nog een extra scheutje goede olijfolie toe.  Werk af met nog wat verse basilicum en eventueel geraspte kaas.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.