Spaghetti con frutti di mare

Zin in een niet te zwaar gerecht, maar toch iets warms? Dan is deze spaghetti ideaal. En ook nog eens in 10 minuten op tafel. In die tijd red je het niet eens om naar de afhaalchinees te gaan 😉 Eerlijk is eerlijk, we hebben het ons in dit geval niet te moeilijk gemaakt en diepvries scampi en inktvis gehaald. Er is tegenwoordig in de supermarkt echt wel een goede kwaliteit te vinden. Bovendien zijn ze bij de visboer ook diepgevroren geweest. Als je een goede kwaliteit bij de supermarkt kunt vinden, dan is er niets mis mee. Als je dan zorgt dat je altijd wat in de diepvries hebt, kun je bij onverwachts bezoek altijd deze pasta op tafel toveren.

Wat heb je nodig?

  • scampi (schoongemaakt) en inktvis Hoeveelheid is een beetje naar smaak
  • scheut witte wijn
  • olijfolie
  • teentje knoflook (fijngehakt)
  • fijngehakte peterselie (zowel het blad als de steeltjes en hou die apart)
  • pikant chilipepertje
  • peper, zout
  • citroen

Hoe begin je er aan?

  1. Je kunt alvast beginnen met het opzetten van het water voor de pasta, want de rest is zo klaar.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en doe daar de fijngehakte knoflook in. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
  3. Doe de fijn gehakte steeltjes van de peterselie erbij. Deze geven superveel smaak af.
  4. Snij wat pikante peper in stukjes en voeg deze ook toe.
  5. Voeg de scampi en inktvis toe en bak even goed aan.
  6. Blus met een scheutje witte wijn.
  7. Doe er wat vers gemalen peper, zou en citroensap over.
  8. Doe de pasta erbij en meng goed.
  9. Garneer royaal met fijngehakte peterselie, een schijfje citroen en doe er nog eens een scheutje olijfolie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.