Soep van geroosterde groente

Een heerlijke soep van geroosterde tomaten, paprika, rode ui en wortel. En uiteraard met balletjes. Door de groenten eerst te laten roosteren in de oven krijg je een zeer uitgesproken smaak. De groenten worden daarna nog eens zachtjes gekookt en gaan daarna in de blender. Om niet het gevoel te hebben dat je babyvoeding zit te eten, haal je het daarna nog eens door een zeef. op die manier krijg je een hele gladde mooie soep. Uiteraard ook met andere soorten groenten te combineren.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 2 grote winterwortels
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano)
  • gehakt voor de balletjes (kies zelf hoeveel je er wilt)
  • vers gemalen peper
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C;
  2. Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken;
  3. Leg de stukken op een bakplaat en doe de kruiden en olijfolie erover;
  4. Laat de groenten roosteren in de oven (ongeveer half uurtje). Ze mogen iets bruin worden, maar laat de boel niet verbranden!
  5. Maak ondertussen de balletjes;
  6. Doe de groenten nu over in een grote pan en voeg een scheutje balsamicoazijn toe.
  7. Voeg nog wat water toe, zodat alles net onder staat;
  8. Voeg het bouillonblokje toe en laat nog even doorkoken, totdat alle groenten zacht zijn;
  9. Mix goed in de blender;
  10. Wrijf de soep door een zeef;
  11. Eventueel op smaak brengen met peper en zout;
  12. Zet de soep terug op het vuur en voeg de balletjes toe. Laat ze gaar worden;
  13. Lekker met wat verse basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.