“Snickers”

Als je iets met pindakaas en chocolade maakt, dan smaakt het al snel naar snickers natuurlijk… šŸ˜‰ En dat gaan we dus eens proberen. De basis is gemaakt van gepofte tarwekorrels en daar doen we een mengsel door van pindakaas, chocolade en honing. Lekker crunchy en voor een extra crunch kan je er ook nog extra stukjes pinda`s door doen. Ā Oei, verslavend lekker…

Wat heb je nodig?

De hoeveelheden zijn voor ongeveer 12 brokken. Je kunt de hoeveelheden gemakkelijk naar smaak aanpassen.

  • ongezoete gepofte tarwekorrels (kan ook gepofte rijst zijn);
  • 1 grote reep pure chocolade van 200 gr.
  • 2-3 flinke eetlepels pindakaas;
  • 1 theelepel honing;

Hoe begin je er aan?

  1. Smelt de chocolade au bain marie;
  2. Doe in een ander pannetje de pindakaas en de honing. Laat even zacht worden, zodat het goed mengt. Doe er ook enkele eetlepels chocolade door. Zet het vuur uit en laat even afkoelen. Als je nu de tarwekorrels er meteen bij doet, dan worden ze te zacht. Even laten afkoelen dus, maar niet te hard laten worden.
  3. Doe nu zoveel gepofte tarwekorrels erdoor als je zelf lekker vindt. Ik heb er vrij veel door gedaan en het nadeel daarvan is dat de stukken wat gemakkelijker uit elkaar vallen.
  4. Doe in een platte schaal een stuk bakpapier en doe het mengsel erin. Goed aandrukken en even in de koelkast hard laten worden (15 minuten).
  5. Doe nu de rest van de gesmolten chocolade er over. Mooi verdelen en gladstrijken.
  6. Laten afkoelen en hard worden in de koelkast en daarna in stukken snijden/ breken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.