Happy smoothie! (met wortel en nog vanalles..)

Herken je de situatie dat je ergens in je koelkast nog maar 1 wortel hebt liggen, een sinaasappel die begint te verschrompelen, een banaan die te bruin is om nog gewoon op te eten…bij mij is dat meestal het moment dat ik soep of smoothies ga maken. In dit geval een smoothie dus. Sinaasappel, gember, kurkuma en wortel is een perfecte combinatie. Ik heb geen sapcentrifuge of slow juicer, dus ik gebruik gewoon een blender.

Oh ja, laat je niet afschrikken door de kurkuma. Dat is dus echt lekker er in!

Wat heb je nodig? (voor 2 smoothies)

  • 2 wortels
  • 2 sinaasappels (deze op de foto zien er mooi uit, maar in werkelijkheid heb ik twee kleine verschrompelde gebruikt 😉 everything for the looks hè)
  • sap van een halve citroen of limoen
  • stukje gember (heb ik altijd in huis!)
  • mespuntje kurkuma (geelwortel)
  • ongeveer een glas water
  • blender, keukenmachine of sapcentrifuge

Hoe begin je er aan?

  1. Schil de wortel. Schil de sinaasappel dik zodat je de buitenste schillen ook verwijdert.
  2. Doe alles in de bender.
  3. Voeg het sap van een halve citroen toe en doe er een mespuntje kurkuma bij voor extra pit.
  4. Vind je de smoothie te dik? Doe er dan nog wat water bij.

Leuk om te serveren in jam potjes.

Een zonnetje in je glas toch? Happy rest of the day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.