Sellerie salade (sedano rapa) met walnoten en wasabi

Dit keer gaan we zelf een salade maken van knolselder. Ook wel ‘sellerie salade’ of ‘insalata di sedano rapa’ in het Italiaans genoemd. Knolselder wordt meestal in soepen gebruikt (erwtensoep), of in een puree, maar rauw eten kan ook heel goed. In de zomer is dit bijvoorbeeld een hele lekkere salade voor bij de BBQ. Het leuke is dat het heel goedkoop is. Knolselder is een goedkope groentesoort en met 1 knol maak je een gigantische bak vol.

Wat heb je nodig?

  • 1 knolselder
  • citroensap
  • beetje mierikswortel of wasabi
  • handje walnoten
  • peper, zout
  • yoghurt (mager)
  • zelfgemaakte mayonaise
  • paar stengels peterselie
  • keukenmachine (met de hand raspen wordt echt wel een heel karwei)

Hoe begin je er aan?

  1. Schil de knolselder en snij deze in stukken zodat ze in de opening van de keukenmachine passen.
  2. Zet de rasp op de keukenmachine en rasp de knolselder fijn.
  3. Doe de knolselder in een grote kom en besprenkel direct royaal met citroensap, aangezien knolselder snel verkleurt.
  4. Doe nu yoghurt en mayonaise erbij. De hoeveelheid is lastig te zeggen. Dit hangt af van hoe groot je knolselder is, maar ook of je het romiger (meer mayo) of juist iets meer ‘light’ (meer yoghurt) wilt hebben. Een kwestie van uitproberen dus.
  5. Hak de walnoten en peterselie fijn en doe die erdoor.
  6. Breng nu op smaak met de mierikswortel of wasabi (pas op! is sterk) en eventueel met wat peper en zout.

Lekker op de zelfgemaakte crackers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.