Salade van polpo (octopus)

 Een salade van verse octopus. Er is wel wat voorbereidingstijd aan, maar dan heb je ook wat. Ik durf te zeggen dat dit toch wel een van de lievelingsgerechten is van onze dochter.  Het kan zijn dat je octopus in België en Nederland eerst moet bestellen bij de vishandel of supermarkt. 

Wat heb je nodig?

  • een octopus (voldoende als een klein voorgerechtje voor 4 personen)
  • 1 rode ui
  • peterselie
  • citroen
  • knoflook
  • handvol kleine tomaatjes
  • pikant chili pepertje
  • olijfolie
  • peper, zout, laurier

Hoe ga je te werk?

  1. Doe de octopus in een grote pan met water, met een halve citroen, zout een laurierblaadje en de gepelde en in stukken gesneden ui. Laat deze ongeveer 30 – 45 minuten zachtjes gaar koken. (afhankelijk van de grootte)
  2. Na het koken haal je eventueel het vliesje eraf.
  3. De octopus in stukjes snijden.
  4. Terwijl de octopus kookt, kan je vast de marinade maken.
  5. Doe de olijfolie, gehakte knoflook, gehakte peterselie in een schaal.
  6. Snij de tomaatjes in stukjes en doe die erbij.
  7. Op smaak brengen met citroensap, peper, zout en chili peper
  8. De warme octopus bij de marinade doen en alles mengen. Het kan koud gegeten worden, maar is lauw ook erg lekker.

Lekker op geroosterd brood of als onderdeel van tapas of andere antipasti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.