Salade van dubbel gedopte tuinbonen

Als mensen zeggen dat ze niet van tuinbonen houden, dan is de bittere smaak vaak de reden. Dit komt door de buitenste schil, die wat taai blijft en die ook een bittere smaak geeft. Als je ze dus nòg een keer pelt, dan hou je een heel mooi fris groen boontje over dat eigenlijk heel zoet is. Echt het proberen waard, maar het is echt wel wat meer werk en je hebt er ook een dubbele hoeveelheid bonen voor nodig. Heel lekker om te mengen door de pasta of risotto, met wat groene verse kruiden. Dit keer maken wij er een lekkere lauwwarme salade van.

Wat heb je nodig?

  • Een dubbele hoeveelheid tuinen die je normaal koopt. Je houdt er echt niet veel van over;
  • Een klein rood sjalotje;
  • verse zachte rozemarijn naaldjes;
  • verse tijm;
  • een goed kwaliteit olijfolie;
  • klontje boter;
  • vers gemalen zout, peper;
  • vers geperst citroensap en geraspte citroenschil (gebruik dus onbewerkte citroenen!!)

Hoe begin je er aan?

  1. Haal de tuinbonen eerst uit hun grote schil;
  2. Blancheer ze even kort (niet gaar koken, een paar minuutjes in water dat tegen de kook aan zit, is voldoende);
  3. Spoel ze af onder koud water en pel ze nu nog een keer. Dit gaat het makkelijkste als je met je nagel een sneetje maakt aan de binnenkant (waar de kiem zit). dan kan je ze zo uit hun vel “knijpen”;
  4. Hak de rozemarijn en tijm zeer fijn;
  5. Snij het sjalotje zeer fijn;
  6. Smelt een klontje boter met wat olijfolie in een pan;
  7. Fruit het uitje in de pan glazig en voeg de fijngehakte kruiden toe;
  8. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en geraspte citroenschil;
  9. Meng het mengsel door de tuinbonen;
  10. Lauwwarm opdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.