Saffraanrisotto

De saffraan geeft deze risotto een prachtige gele kleur en een uitgesproken smaak. Saffraan komt van de saffraankrokus. Het zijn de meeldraden en die worden met de hand geoogst. Vrij kostbaar dus en de kwaliteit verschilt erg van soort tot soort. Een goede saffraan is vrij duur, maar andersom is het helaas niet altijd het geval. Als je er veel voor hebt betaald, wil het niet zeggen dat het ook een goede kwaliteit is. Je hebt er maar weinig voor nodig en als je het eerst oplost in water, dan kan je de kleur en smaak beter doseren. Heerlijk met geraspte parmezaanse kaas en uiteraard bij de ossobuco.

Wat heb je nodig?

  • risotto (reken als bijgerecht ongeveer 70 gr pp)
  • 1 liter bouillon
  • saffraan
  • klontje goede boter
  • scheut witte wijn
  • geraspte parmezaanse kaas
  • fijn gehakte peterselie (garnering)

Hoe begin je er aan?

  1. Maak de bouillon (kan van een blokje);
  2. Doe een scheut olijfolie in de pan en doe de risotto erbij;
  3. Laat even paar minuten warm en glazig worden;
  4. Blus met een scheut witte wijn en roer goed met een houten lepel;
  5. Voeg een scheut bouillon door en blijf roeren;
  6. Voeg elke keer als de bouillon bijna door de risotto is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe;
  7. Herhaam dit tot de risotto gaar is. dit kan ongeveer 20 minuten duren;
  8. Laat de risotto niet droogkoken, hij moet nog lopend` zijn;
  9. Voeg een klont boter toe;
  10. voeg geraspte parmezaanse kaas toe en meng alles goed tot het smeuiig is.
  11. direct serveren met eventueel nog wat peterselie als garnering

 

2 gedachten over “Saffraanrisotto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.