Rijst met gebakken groente en falafel

Dit gerecht is ontstaan uit restjes. Zoals eigenlijk vele gerechten ;). Pin je dus niet vast aan de ingrediënten die ik hier gebruik, maar varieer zelf ook volop! Doperwtjes, wortel, pompoen etc. passen hier namelijk ook perfect in. De falafel heb ik in dit geval niet zelf gemaakt (thanks Appie Heijn), maar mocht je dat nu wel zelf willen maken, dan hebben we hier een lekker receptje voor zelfgemaakte falafel. Tip: Maak meteen een goede pan vol en neem de volgende dag het restje mee naar je werk. Ook koud heerlijk te eten als lunch.

Wat heb je nodig?

  • 250 gr volkoren rijst met daar vanalles in (wilde rijst, spelt etc)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • beetje paprikapoeder
  • olijfolie
  • bakje falafel of anders zelfmaken
  • peper, zout
  • bouillonblokje

Hoe begin je er aan?

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en doe een bouillonblokje bij het water;
  • Snij de groenten in kleine stukjes;
  • Bak eerst de aubergine bruin en haal die uit de pan;
  • bak daarna de andere groenten. Doe de aubergine er terug bij;
  • Voeg een klein beetje paprikapoeder erbij en kruid goed met peper en zout;
  • Warm de falafel mee op;
  • Doe de gekookte rijst erbij en doe er nog een flinke scheut olijfolie bij;
  • Ook lekker met at versgehakte peterselie of koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.