Ricotta met kaki en amaretti

Een super eenvoudig maar echt heerlijk nagerecht! Gebruik hiervoor wel alleen hele rijpe kaki`s (persimon) . Ze moeten echt heel zacht en rijp zijn. Vaak kan je in Nederland en Belgie alleen de hardere soort vinden. Die is niet geschikt, maar je zou hiervan wel eerst een compote kunnen maken. (het vruchtvlees in stukjes snijden en met wat suiker lichtjes laten koken). Je kunt dit gerecht ook maken met vijgen, perziken, aarbeien, rabarber, pruimen, appel of perencompote….eindeloze variatie dus.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 bakje ricotta
  • 2 rijpe kaki`s (moeten zo zacht zijn dat je ze nauwelijks kunt vasthouden, het vruchtvlees is bijna zo vloeibaar als jam)
  • snufje kaneelpoeder
  • amarettikoekjes
  • optioneel: amarettolikeur

Hoe begin je er aan?

  1. Doe de ricotta in een bak en roer los.
  2. Voeg naar smaak een snufje kaneel toe.
  3. Voeg een paar verkruimelde amaretti koekjes toe en roer ze er doorheen.
  4. Voeg eventueel een klein scheutje amaretto toe.
  5. Verdeel de ricotta over twee glazen.
  6. Haal het vruchtvlees uit de kaki`s en schep dit over de ricotta.
  7. Verkruimel er nog wat amaretti koekjes over.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.