“Red & Orange” salade

Een kleurige salade voor grauwe dagen. De salade bestaat uit alleen groente, maar je kunt naar eigen smaak ook gehakt of worst aan toevoegen. Ook lekker als bijgerecht of door de pasta. In dat geval kook je gewoon nog wat (volkoren) pasta erbij en roer je die aan het einde door de gebakken groente heen, samen met nog een scheutjeolijfolie. Zowel de wortel, de puntpaprika als de rode uit hebben iets zoetigs, wat je later nog een versterkt door de balsamico azijn. 

Wat heb je nodig? (salade voor 1 persoon, of bijgerecht voor 2 personen)

  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • verse blaadjes rozemarijn
  • scheutje balsamico azijn

Hoe begin je er aan?

  1. Snij alle groente in dunne reepjes of plakjes;
  2. Pel de knoflook en snij doormidden (dus niet persen);
  3. Bak in een grote pan alle groente aan in een flinke scheut olijfolie;
  4. Goed kruiden met peper en zout;
  5. Zachtjes late gaar stoven op een laag vuurtje;
  6. Op het laatst een flinke scheut balsamico azijn toevoegen en die even laten verdampen;
  7. Lekker met pasta, rijst of gewoon een stuk grof brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.