Ravioli con funghi porcini e salvia

Het recept om zelf pasta te maken hebben we al eerder gepost. Ook hebben we al een keer ravioli met ricotta en spinazie gemaakt….nu een ander super gerechtje: Ravioli met ricotta, eekhoorntjesbrood (porcini) en salie. Zalig! Gebruik het liefst verse funghi porcini, maar die zijn in Nederland en Belgie lastig te verkrijgen. Je kunt ook gedroogde porcini gebruiken, volg dan eerst de instructies op de verpakking. Het is wel wat werk, maat je werk wordt beloond!! En als je dan toch bezig bent….maak dan meteen wat meer en vries het in, dan kan je twee keer genieten šŸ˜‰

Wat heb je nodig?

Voor de vulling:

  • 300 gr ricotta
  • salieblaadjes
  • peper, zout
  • eierdooier
  • gemalen parmezaanse kaas
  • wat fijn gehakte porcini (niet teveel), gebruik hiervoor met name de steeltjes
  • fijngehakte peterselie

Voor de saus:

  • klontje boter
  • olijfolie
  • teentje look
  • paar mooie porcini (300 gr vers) , anders gedroogde porcini.
  • eventueel scheutje room
  • scheutje witte wijn
  • parmezaanse kaas
  • fijngehakte peterselie
  • verse fijngehakte salie

Hoe begin je er aan?

  • Maak de pasta volgens het recept
  • Gebruik je gedroogde porcini, laat deze dan eerst goed weken;
  • Maak de porcini schoon door ze te borstelen. (foto 1)Als er veel sporen aan de onderkant zitten, haal die er dan uit.Ā (foto 2) . We gebruiken alleen het hoedje en de stelen. Schil de stelen, zodat ze mooi blank zijn en er geen zand meer aan zit.
  • Snij een aantal steeltjes heel fijn, die gaan ze gebruiken voor de vulling.
  • Snij de overige delen iets grover, die gaan in de saus.
  • De vulling: doe de ricotta, met wat parmezaanse kaas, de eierdooier, peper en zout in een kom en meng goed. (foto 3)
  • Bak in wat olijfolie de porcini steeltjes met wat fijngehakte peterselie. (foto 4)
  • Hak dit mengsel nog eens goed met een mes zodat het heel fijn is en doe dit bij de ricotta. goed mengen.
  • Maak van de pasta lange lappen met de pasta machine en leg op elke lap enkele hoopjes vulling. (foto 5) Leg een andere lap er bovenop en druk de randen goed aan met een vork. (anders gaan ze open tijdens het koken). gebruik altijd wat bloem/semolino op je werkblad, anders plakt het vast.
  • Snij er ravioli van. De randjes niet weggooien, die kan je later weer gewoon koken als pasta met een ander sausje. (foto 6)
  • Zet een grote pan water op en breng het water aan de kook. Als het water kookt, kun je aan de saus beginnen.
  • De saus: doe een flinke klont boter in de pan en bak hierin de porcini met de verse fijngehakte kruiden en een teentje look (haal die er weer uit later).
  • Blus met een scheut witte wijn.
  • Doe de pasta in de pan. Pasta is gaar in ongeveer 4 minuten.
  • Doe nog een scheutje olijfolie bij de saus en breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje room.
  • Lekker met gemalen parmezaanse kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.