Ravioli con burro, salvia e prosciutto crudo

Soms moet je jezelf gewoon even verwennen met lekkere dingen die door een ander zijn gemaakt. Dit keer werken we dus met een ravioli die we gekocht hebben bij de “pastificio”, een delicatessenzaak die eigenlijk alleen maar verse pasta verkoopt. Alle soorten, maten en vullingen kan je er krijgen. En er is niets mis met het kopen van verse pasta. Wij maken vaak alles zelf, maar het is nu eenmaal niet realistisch om te denken dat je altijd maar alles vers kunt maken. soms heb je nu eenmaal even wat minder tijd en dan zijn er hele goede alternatieven. Gewoon doen dus.  Omdat de pasta vers is, met een vleesvulling, houden we de saus heel basic. Anders proef je niets meer van die lekkere verse pasta… 😉

Wat heb je nodig?

  • Verse ravioli (liefst met vleesvulling, bv rauwe ham)
  • goede kwaliteit boter (geen margarine dus)
  • olijfolie
  • verse kruiden: salie, oregano, tijm
  • vers gemalen peper
  • paar plakjes rauwe ham (bv San Daniele)
  • parmezaanse kaas.

Hoe begin je er aan?

Dit gerecht is heel snel klaar, omdat de pasta vers is. De kooktijd is vaak niet meer dan 5 minuten. Je kunt dus al aan de saus beginnen als het water kookt.

  • Breng water aan de kook voor de pasta. gebruik veel water voor de ravioli.
  • Maak een bundeltje van de kruiden. Wikkel de kleinere kruiden in de grotere salie bladeren. doe er eventueel een touwtje omheen, dan kan je het er later weer makkelijk uithalen.
  • Doe in een ruime bakpan een flinke klont boter en scheut oijfolie en verwarm deze niet bruin laten worden!!
  • Doe het kruidenbundeltje erbij.
  • Doe er vers gemalen peper bij. Verwarm goed en laat de smaken goed intrekken.
  • Kook intussen de pasta.
  • Doe de pasta bij de botersaus. Goed omschudden zodat alle ravioli met de saus is vermengd.
  • Serveer met vers geraspte parmezaanse kaas en wat stukjes kleingesneden rauwe ham.
  • heerlijk en simpel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.