Pittige pompoensoep met gember en curry

pompoensoepEen lekker en simpel lunch gerechtje. Eventueel kan je de verse gember vervangen door poeder, maar de smaak is toch een stuk minder dan verse gember. Serveer met zelfgemaakte croutons! (nee, die staan niet op de foto, maar wel in het recept)

Als de pompoen tijd voorbij is, kan je de soep ook maken met alleen wortel. 

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine pompoen
  • 3 wortels
  • 1 grote ui
  • 1 appel
  • verse gember
  • curry poeder
  • bouillonblokje
  • laurierblaadje
  • pikant pepertje (optioneel)
  • sneetjes brood (voor de croutons)

Hoe ga je te werk?

  1. Maak de groenten en de appel schoon en snijdt ze in stukken.
  2. Neem een grote pan en fruit de ui in wat olijfolie.
  3. Voeg de pompoen, wortel, appel en wat curry poeder toe (je kan er later nog meer bij doen).
  4. Voeg water toe tot dat de boel net onder staat. Doe het bouillonblokje en het laurierblaadje erbij.
  5. Laat goed doorkoken totdat alles gaar is.
  6. Neem het laurierblaadje er uit (!!) en pureer de soep met een staafmixer of blender.
  7. Rasp de gember er door en voeg naar smaak zout, peper, curry en wat pikante peper toe (poeder of vers).

Lekker erbij: zelfgemaakte croutons:

  1. Snij van enkele sneetjes brood de korsten er van af en snijdt ze in blokjes.
  2. bak de broodblokjes in wat olijfolie tot ze knapperig zijn.

Dit is ruim voldoende voor 2 personen, en de rest vries ik in of gebruik ik voor een pompoen risotto.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.