Plaattaart met citroenricotta en aardbeien

Heb ik al gezegd dat het altijd handig is om een pak bladerdeeg in de diepvries te hebben? zowel hartig als zoet, tover je daarmee in een mum van tijd iets lekkers en feestelijks op tafel. Dit keer een plaattaart met ricotta, citroen en aardbeien. Die zijn nu volop te krijgen. Maak deze taart in de zomer met nectarines of verse vijgen. Ook top! Wist je dat ricotta een zuivelproduct is met een zeer hoog proteïne gehalte? Goed dus na een workoutje 😉

Wat heb je nodig?

  • Rechthoekige lap bladerdeeg. Mogen ook vierkantjes zijn die je aan elkaar plakt.
  • Doosje aardbeien 500 gr.
  • Poedersuiker
  • 1 grote biologische citroen en 2 kleine
  • 1 pot ricotta
  • paar stukjes extra pure chocolade
  • 1 ei

Hoe begin je er aan?

  1. Leg de bladerdeeg op het bakpapier op een bakplaat.
  2. Vouw de randjes naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Bestrijk de randjes met opgeklopt ei.
  4. Zet ongeveer 15 min. in de oven, of totdat het deeg mooi bruin is.
  5. Laat goed afkoelen.
  6. Maak intussen de aardbeien schoon en snij ze in vieren.
  7. Doe de ricotta in een grote kom. Doe er naar smaak poedersuiker bij en geraspte citroenschil. Dit mag best veel zijn. Voeg eventueel ook een klein scheutje citroensap toe.
  8. Mix met een mixer tot een gladde massa.
  9. Hak de chocolade fijn en voeg deze toe.
  10. Bestrijk nu de deegbodem met de ricotta en beleg met de aardbeien.
  11. Bestooi met poedersuiker en klaar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.