Pizza bianca

DSC_0071We hebben al veel geschreven over pizza…het deeg, de saus, het beleg, zelfs de oven…Maar nu toch nog even iets over de topping. Dit is een pizza biancha`, een pizza zonder de traditionele tomatensaus. In plaats daarvan hebben we dus extra zoete kleine tomaatjes genomen. Bij de Colruyt heten die tapastomaatjes en zijn eigenlijk kleine snoepjes. Super!!! Zonde dus om een saus van te maken, dus gaan ze er puur natuur op. De aubergine schaven we heel fijn met een kaasschaaf en verder alleen nog wat mozzarella. Als de pizza uit de oven komt, doe er dan nog wat prosciutto di parma over en wat rucola. Meer heeft dit echt niet nodig….behalve een goed glas wijn . 😉

Wat heb je nodig?

Hoe begin je er aan?

DSC_0069

  1. Maak ruim van tevoren (paar uur) het deeg.
  2. Zet de oven op de hoogste stand en laat dat zo.
  3. Snij de tomaatjes doormidden.
  4. Schaaf de courgette in dunne plakjes.
  5. Rol een bolletje deeg uit tot een dunne lap.
  6. Beleg met de tomaatjes, de courgette en de mozzarella.
  7. Doe er een klein scheutje over over.
  8. Doe in de oven en bak tot de rand bruin begint te kleuren.
  9. Haal uit de oven en doe de parmaham en de rucola erover.
  10. Snij in puntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.