Pesto di piselli con fave (pesto van doperwten met tuinboontjes)

DSC_1133Hou je van pesto, tapenade en andere smeerseltjes? Dan moet je dit echt eens proberen! een heerlijke frisse pesto van (verse) doperwtjes, gemengd met “dubbelgedopte” tuinbootjes. Hou je niet van tuinbonen omdat ze vrij bitter zijn? Probeer dit dan eens: Na het doppen, blancheer je ze en pel ze nog eens. Dan haal je in feite het buitenste taaie en bittere velletje er af. Je weet niet wat je proeft! Wel dubbel werk dus. Lekker op geroosterd brood, of door de pasta.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 200 gr doperwtjes (vers gedopt).
  • 750 gram tuinbonen, in de schil (je houdt er na twee keer pellen niet veel van over)
  • 1 eetlepel pijnboom pitten of walnoten
  • 1 eetlepel geraspte pecorino kaas
  • vers gemalen peper, zout
  • beetje citroensap
  • scheutje olijfolie

Hoe begin je er aan?

  • Dop de tuinbonen.
  • Doe ze ineen pannetje met wat water en blancheer ze heel even: zodra het water kookt zet je het zachter en laat je het nog een minuutje tegen de kook aan. Spoel af met koud water.
  • Pel ze nu nog een keer: maak met je nagel of mesje een sneetje in de zijkant en dan kan je het frisgroene binnenste boontje er zo uitknijpen. Zoals je niet ziet blijft er niet veel over, maar wat je overhoudt is werkelijk zalig. Hou ze even apart, want we malen ze niet door de pesto, maar mengen ze.
  • Kook de doperwtjes gaar.
  • Doe de doperwten, de pijnboompitten/ walnoten, de kaas in de keukenmachine en maal fijn. Als je een grove pesto wilt, kun je er ook wat apart houden en later samen met de tuinboontjes erdoor mengen.
  • Doe er een scheutje olie bij om een gladde massa te krijgen.
  • Breng op smaak met citroensap, vers gemalen peper en een beetje zout (indien nodig)
  • Haal de pesto uit de keukenmachine en doe in een kommetje. Meng nu met en lepel de tuinboontjes erdoor. Niet malen dus!

Lekker als bruschetta (met een beetje zachte geitenkaas erbij, of met een drupje kruidenolie….). Uiteraard ook lekker met verse pasta, als extra garnituur over de risotto,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.