Perziktaartje met noten en amaretti

Een lekker en makkelijk taartje, geïnspireerd op de aardbei-rabarbertaart. Je kunt het in feite van alle soorten fruit maken. Mocht je het van appel maken, dan wellicht eerst even de appeltjes eerst even stoven. Verder zijn pruimen, bosbessen en vijgen ook ideaal om te gebruiken. Ik ben helemaal fan van het laagje amaretti op de bodem. Deze heeft eigenlijk 2 functies: In de eerste plaats is het waanzinnig lekker (een soort “amandelspijs-effect”) en in de tweede plaats absorbeert het het vocht dat tijdens het bakken vrijkomt uit het fruit. Zo blijft de bodem nog enigszins droog. 

Wat heb je nodig?

  • 1 rol quiche/taartdeeg (kan je kant en klaar kopen) Zelf maken mag ook. Recept daarvan volgt later, ben er nog niet aan toegekomen om het zelf te maken 😉
  • 4 perziken of nectarines (geschild);
  • half potje perzik jam;
  • handvol amaretti koekjes (stuk of 10 grote);
  • handvol gemengde noten;
  • zakje amandelschaafsel;
  • poedersuiker;

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het deeg;
  2. Neem een lage bakvorm, leg er vetvrij bakpapier in en rol de lap deeg er in uit;
  3. Schil de perziken en snij ze in dunne schijfjes;
  4. Maal de noten en de amaretti koekjes fijn ;
  5. Strijk wat perzikjam over de deegbodem;
  6. Strooi het koekjesmengsel erover;
  7. Leg de schijfjes perzik erop;
  8. Klap de zijkanten van het deeg naar binnen;
  9. bestrooi met geschaafde amandelen;
  10. Nu in de oven voor ongeveer 20 minuutjes. Ik heb wel een stand gebruikt met extra onderwarmte, zodat de bodem ook gaar wordt.
  11. Ietsjes laten afkoelen en dan aansnijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.