Perziken van de BBQ met ricotta, tijm en honing

Als je dan toch aan het BBQ-en bent, maak er dan meteen een nagerechtje bij. Heel simpel, want je kan de perziken gewoon op het hete rooster leggen en de andere ingrediënten zijn heel puur, zonder enige toevoegingen. Je kan het dus ter plaatse klaarmaken. Zeer lekker, omdat door de hitte de perziken nog eens extra sappig worden. Omdat we verder ‘niets doen’ met de ingrediënten, is het van belang dat je dus een goede kwaliteit ingrediënten gebruikt: grote, rijpe perziken, verse ricotta (van de kaasboer) en verse tijm (dus geen gedroogde). Geen BBQ gepland? Geen nood, dan kan je het ook gewoon op een grilplaat of in een grilpan doen.

Wat het je nodig? (per persoon)

  • 1 grote, rijpe perzik
  • 1 takje verse (citroen)tijm
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1 theelepel honing

Hoe begin je er aan?

  1. Was en droog de perzik;
  2. Halveer en draai even, zodat hij loskomt van de pit. Haal de pit er met een mesje uit;
  3. Leg de perzik met de snijkant op het hete rooster. Leg het takje (citroen)tijm eronder;
  4. Laat even grillen, totdat je een afdruk van het rooster ziet;
  5. Roer ondertussen de ricotta een beetje los;
  6. Leg de perziken op een bordje en schep op elke helft een lepeltje ricotta;
  7. Haal de blaadjes van het takje tijm (als dit niet verbrand is, anders even een nieuw takje nemen) en strooi er een paar over de ricotta;
  8. Doe er wat honing over. Dit mag best een honing met een sterke smaak zijn. bv kastanje honing, of oranjebloesem honing

2 antwoorden op “Perziken van de BBQ met ricotta, tijm en honing”

  1. Ben zo blij met jouw blog/site: handige en simpele recepten en je eet heel koninklijk. Dit is ook weer zo’n recept. Een aantal recepten print ik uit om niet steeds op de smartphone te hoeven kijken. Een boekje zou ook handig zijn. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.