Pasta alle vongole


Een toppertje! Pasta met vongole “Verace”! Heel eenvoudig om zelf te maken, omdat je maar heel weinig ingrediënten nodig hebt en het vrij snel klaar is. Een soort à la minute gerecht dus. Je kan het zowel met zwarte pasta maken als met gewone. It`s up to you. Een van de favorieten hier in huis… Genoeg gezegd, gewoon beginnen!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 kg vongole “Verace”
  • 400 gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • platte Italiaanse peterselie (we gebruiken de steeltjes én de blaadjes)
  • citroen (sap + rasp van de schil)
  • stukje verse pikante peper of chili vlokken
  • witte wijn (flinke scheut)
  • vers gemalen peper, zout
  • olijfolie

Hoe begin je er aan?

  1. Zorg dat je ruim een uur van tevoren de vongole goed onder stromend water spoelt en daarna in het water laat staan. Af en toe het water verversen en weer onder stromend water laten doorspoelen. Dit is echt noodzakelijk omdat vongole nogal wat zand kunnen bevatten. De gebroken schelpjes verwijderen.
  2. Zet ook alvast een grote pan met water op het vuur voor de pasta.
  3. Hak de knoflook, wat steeltjes en blaadjes van de peterselie, de chilipeper en wat citroenschil goed fijn. Voeg wat peper en zout toe. Goed hakken tot je een fijn mengseltje hebt.
  4. Neem een grote brede pan (of wok), waar je voldoende ruimte in hebt voor de vongole en de pasta en laat het kruidenmengseltje op een zacht vuurtje in wat olijfolie warm worden (niet laten bruinen!!)
  5. Voeg de afgespoelde vongole toe. Voeg een scheut witte wijn toe. Laat de vongole met deksel op de pan even stomen, totdat ze open gaan. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  6. Kook intussen de spaghetti.
  7. Voeg de gekookte spaghetti bij de vongole.
  8. Voeg naar smaak citroensap, vers gemalen peper en fijngehakte peterselie toe.

 

2 gedachten over “Pasta alle vongole”

    1. Super! Laat ons maar weten of het gelukt is (waar ik eigenlijk niet aan twijfel), wat je er van vond en uiteraard: welke wijn je erbij hebt gedronken. Salute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.