Pasta con pomodorini

Zomer op je bord! Dat is de beste omschrijving voor dit gerecht. In de zomer zijn de tomaten uiteraard het lekkerst, maar ook in de winter zijn er wel alternatieven. Gebruik van die kleine ‘ovale’ tomaatjes (type Datterino of Pacchino). Deze zijn het zoetst. In de winter, wanneer de tomaten niet op z`n best zijn, gebruiken we daarbij een klein beetje tomatenpuree als smaakversterker, of enkele zongedroogde tomaatjes. Kaas erover is niet eens nodig, een beetje olijfolie en basilicum volstaat. Puur en lekker!   

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 500 gr zoete kleine tomaatjes
  • 200 gr spaghetti (wij gebruiken voor dit gerecht vaak een volkoren, spelt of kamut pasta)
  • een paar halfdroge tomaatjes uit een potje of een beetje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • vers gemalen peper, zout en chili peper indien gewenst
  • olijfolie
  • basilicum

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een grote pan water op het vuur voor de spaghetti.
  2. Snij de tomaatjes in stukjes en doe ze in een kom. Meng hier wat olijfolie, een teentje knoflook (in twee stukken gesneden), wat vers gemalen peper en zout door. Laat even marineren.
  3. Doe wat olijfolie in een pan en doe de tomaatjes erin. Snij de zongedroogde tomaatjes heel fijn en doe ze erbij of gebruik een beetje geconcentreerde puree. Laat even goed door pruttelen, zodat de tomaatjes zacht worden en vocht gaan afstaan. Op smaak brengen met peper, zout en een heel klein beetje chili peper (optioneel)
  4. Kook ondertussen de pasta.
  5. Doe de spaghetti bij de tomaatjes en nog even goed mengen.
  6. Serveer met basilicum.

Who need`s cheese?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.