Pasta con nero di seppia (Pasta met inktvis inkt)

Misschien heb je wel eens gedroogde zwarte pasta gegeten. Dit gerecht maken we met gewone spaghetti en voegen echte zwarte inktvis inkt toe als saus. Dit geeft een smaak die niet te vergelijken is met de droge zwarte pasta. Indrukwekkende kleur en hilarisch om aan tafel iedereen met een zwarte mond te zien…:D

In dit recept hebben we bottarga erbij gedaan. Dit zijn gedroogde visse-eitjes en vaak in poeder vorm te koop. In Nederland en Belgie zal dit moeilijk te krijgen zijn. Je hebt kans bij een goede italiaanse speciaalzaak of vishandel. Bottarga is niet noodzakelijk voor het recept, maar geeft wel een extra fijne smaak aan het gerecht: “the icing on the cake” zeg maar.

Wat heb je nodig?

  • spaghetti (100 gr pp)
  • schoongemaakte inktvis (seppia of katvis) (1 kleine pp)
  • knoflook
  • rode ui
  • peterselie
  • klein stukje chilipeper of gedroogde chilipeper
  • citroen (schil + sap)
  • bottarga (gedroogde en geraspte visse-eitjes)
  • nero di seppia (inktvisinkt). 1 zakje voor 2 personen. Te koop in kleine zakjes in de italiaanse speciaalzaak of wellicht kan je bij de vishandel ook echte verse inkt krijgen.
  • peper, zout, olijfolie
  • scheutje witte wijn

Hoe begin je er aan?

  1. Zet de pan met water voor de pasta op het vuur en breng aan de kook.
  2. Was de inktvis, maak goed droog en snij in kleine stukjes.
  3. De ui, knoflook, chilipeper en peterselie heel fijn hakken. Doe er een beetje citroenschil bij.
  4. Als het water kookt, doen je de pasta in de pan. Je hebt voor de saus ongeveer 10 minuten nodig, dus het is even een kwestie van timen. De inktvis mag niet te lang bakken, anders wordt ie taai, dus de saus niet te lang van tevoren maken.
  5. Doe olijfolie in een royale pan (de pasta moet er later bij kunnen.) en doe het kruidenmengsel erbij. Laat even goed bakken.
  6. Doe de inktvis erbij.
  7. Bus met witte wijn en een klein beetje citroensap.
  8. Als de pasta bijna klaar is, doe je de inkt bij de inktvis en voeg een scheutje kookvocht van de pasta erbij. Goed mengen.
  9. Giet de pasta af en doe bij de inktvis.
  10. Goed mengen, draai het vuur uit en doe de bottarga er op.

Na het eten even in de spiegel kijken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.