Pasta met een saus van peperoni en aubergine

Ideaal gerecht voor kinderen. Het zit vol met groenten, maar dan zonder stukjes. Het is een gladde tomatensaus met geroosterde aubergine en paprika. Een klein beetje ricotta, zorgt voor een hele zachte smaak. Ook hier weer: Ga je voor veggie: bestrooi met parmezaanse kaas, ga je voor vlees: doe er dan wat uitgebakken spekreepjes over of gebakken droge salami. Wij gaan weer voor een volkorenpasta. 

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 grote rode paprika (liefst puntpaprika`s, die hebben een zachtere schil)
  • mespuntje paprikapoeder
  • klein beetje chlipeper
  • klein beetje droge tijm en rozemarijn
  • handje gehakte peterselie
  • 1 klein flesje passata of 1 blikje gepelde tomaten
  • vers gemalen peper
  • half bakje ricotta (of naar smaak meer)
  • geraspte parmezaanse kaas
  • optioneel: spekreepjes of reepjes droge worst.
  • spaghetti (volkoren)

Even over de paprika`s: Veel mensen hebben moeite met het verteren van paprika en dat komt vooral door de schil. Heb je hier last van, probeer dan ook eens puntpaprika`s. Gebruik je ronde paprika`s, dan kan je ze het beste eerst even ontvellen:  Leg ze in een ovenschaal, vlak onder gril en laat ze volledig zwart blakeren. Even afkoelen en dan pellen. Ze zijn dan meteen ook lekker zacht.

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. Snij de groenten in stukken.
  3. De ui en knoflook in olijfolie fruiten.
  4. Voeg de kruiden toe (mespuntje paprikapoeder, eventueel een klein beetje chilipoeder, klein beetje gedroogde tijm en rozemarijn)
  5. De aubergine en paprika erbij doen.
  6. Even goed laten doorbakken en zacht laten worden.
  7. De passata of gepelde tomaten erbij doen. Nog even 15 minuutjes goed laten doorkoken.
  8. De pasta koken en ondertussen de spekreepjes/ worst uitbakken.
  9. De groentesaus in een keukenmachine fijnmalen, doe de peterselie erbij. Als je wilt kun je saus nu zeven, maar dat is op zich niet nodig (zeker niet als je de paprika`s al hebt ontvelt.)
  10. Doe de ricotta erbij en een beetje geraspte parmezaanse kaas. Goed mengen.
  11. Doe de groentesaus in een grote pan of wok en warm nog even goed door.
  12. Giet de pasta af en doe deze bij de saus.
  13. Serveer met de spekreepjes of parmezaanse kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.