Pasta ai funghi (pasta met bospaddestoelen)

De herfst is een van de mooiste seizoenen in Italië. Niet alleen vanwege de prachtige kleuren, maar ook vanwege de lekkere producten in dit seizoen. Neem nu porcini (eekhoorntjesbrood). Verreweg de lekkerste paddestoel die er bestaat! Helaas in België en Nederland lastig te verkrijgen en ze zijn ook maar heel kort te verkrijgen. Gelukkig is er ook een gedroogde versie! Halleluja!! 

Wat heb je nodig?

  • (verse of gedroogde) porcini, of shii-takes of andere bospaddestoelen. Wij geven de voorkeur voor deze paddestoelen vanwege de krachtige smaak.
  • olijfolie
  • knoflook
  • witten wijn
  • beetje bouillonpoeder van paddestoelen (van een blokje bijvoorbeeld)
  • citroen
  • peterselie (platte italiaanse)
  • peper zout

Hoe begin je er aan?

  1. De steeltjes van de peterselie met knoflook en peper en zout heel fijn hakken en in pan op zacht vuurtje laten stoven. (niet aan laten branden of bruin laten worden)
  2. Maak de paddestoelen schoon. Gedroogde porcini moet je eerst goed afspoelen en een half uurtje laten weken. Schoongemaakte in stukken gesneden paddestoelen erbij doen. Even laten meebakken.
  3. Blussen met scheut witte wijn.
  4. Bijkruiden met verse peper en een klein beetje bouillonpoeder toevoegen.
  5. Ondertussen tagliatelle koken volgens aanwijzing op de verpakking. Afgieten maar een beetje kookvocht bewaren.
  6. De pasta bij de paddestoelen doen en een beetje kookvocht erbij doen als het te droog is.
  7. Afwerken met wat citroensap, gehakte peterselie en scheut olijfolie.

In één zin: De herfst of je bord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.