De échte pasta carbonara

Heb je maar 10 minuten de tijd en wil je toch iets warms op tafel zetten? Dan is dit het ideale gerecht. Terwijl de pasta kookt, maak je de saus, dus binnen 10 minuten is het klaar. Iedereen heeft dit gerecht wel eens gemaakt, maar wat maakt een pasta carbonara nou een échte pasta carbonara: GEEN room! Dat is een echte “no-go”. De saus bestaat slechts uit losgeklopte eieren, verse peper en geraspte kaas. Maak er een lekkere frisse groene salade bij. 

Wat heb je nodig?

  • pasta (spaghetti of linguine), circa 100 gr pp als hoofdgerecht
  • 2-3 eieren (reken ongeveer 1 ei pp)
  • 150 gr pancetta of guanciale
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • verse zwarte peper
  • fijngehakte platte peterselie

Hoe begin je er aan?

  1. Zet ruim water op voor de pasta. Als het water kookt doe je er een beetje zout bij.
  2. Doe de pasta in de pan.
  3. Snij de pancetta in reepjes en bak het in een grote pan tot ze bruin zijn. De pan moet groot genoeg zijn om later de pasta erbij te doen. Doe het vet niet weg. 
  4. Klop in een kom de eieren los met wat verse zwarte peper en parmezaanse kaas. Dit is je saus. Niets meer en niets minder.
  5. Nu wachten tot de pasta gaar is. Als de spek bruin is dan draai je het vuur laag. Later komt in deze pan de pasta erbij.
  6. Doe de pasta in de pan bij het spek en roer goed om.
  7. Haal de pan van het vuur en wacht een minuutje. De pan mag namelijk niet te heet zijn als je de eieren erbij doet. Anders stolt het ei en krijg je een omelet.
  8. Nu komt pas het eimengsel er door. Direct goed mengen. Werk vlug en serveer direct.
  9. Serveer met nog wat extra geraspte kaas en verse zwarte peper. Doe er eventueel wat fijngesneden peterselie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.