Pasta van kamut met aubergine en ricotta (met of zonder vlees)

Deze pasta smaakt naar het Zuiden. De Zuid-Italiaanse “Pasta alla Norma” (pasta met aubergine) hebben we hier een ander leven ingeblazen: met Italiaanse worstjes en ricotta. Het gerecht smaakt ook heerlijk zonder vlees. Probeer eens pasta van kamut of van spelt. Het geeft een extra volle smaak en past zeer goed met gebakken aubergine.

Wat heb je nodig? (ongeveer 4 personen)

  • Pasta van kamut of spelt
  • 500 gr pikante (italiaanse) worstjes (optioneel. wanneer je de vegetarische variant maakt, voeg dan wat pikante chilipeper toe voor extra smaak)
  • 2 aubergines
  • 200 gr kleine tomaatjes
  • peterselie
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr ricotta

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een grote pan water op het vuur voor de pasta.
  2. Haal het vel van de worstjes en snij het vlees in stukjes. Snij de tomaatjes in stukjes. snij de peterselie fijn.
  3. Snij de aubergines in kleine stukjes en bak deze in een pan bruin met wat olijfolie.
  4. Doe wat olijfolie in een grote pan, doe de knoflook er in en bak het vlees bruin.
  5. Doe de tomaatjes erbij en laat even pruttelen, zodat het vocht van de tomaatjes vrij komt. Doe de gebakken aubergine erbij.
  6. Kook de pasta en giet deze af.
  7. Doe de pasta erbij en wat fijngesneden peterselie.
  8. Doe een paar eetlepels ricotta bij de pasta en meng goed. Voeg eventueel naar smaak nog peper/ zout toe.
  9. Serveer eventueel met wat extra ricotta en fijngesneden peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.