Papardelle con asparagi (pasta met groene asperges)

Lente op je bord! Zo kan ik dit gerecht het beste omschrijven. Een supercombinatie van groene asperges met doperwtjes en parmezaanse kaas. Zalig gewoon. Geen dikke saus met room, gewoon een beetje boter om de asperges zachtjes in te laten bakken. Verder raden we aan om pasta all`uovo te gebruiken (pasta op basis van eieren). Die is wat voller van smaak en past er perfect bij. Je kan bijvoorbeeld verse pasta gebruiken, maar wij hebben in dit geval lasagnebladen gekookt en die na het koken in grove repen gesneden. Tja, als blijkt dat je toch niet alles in huis hebt, moet je creatief zijn…

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • pasta all`uovo (pasta op basis van eieren). Voor verse pasta, reken 150-200gr pp, voor droge pasta 80-100 gr pp.
  • 1,5 bos groene asperges
  • schaaltje doperwten (mag uit diepvries, hoewel vers natuurlijk helemaal de max is!)
  • klein rood uitje
  • halve citroen (sap + schil)
  • parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • vers gemalen peper, zout
  • olijfolie
  • klontje boter (geen bakboter)
  • klein puntje van een groentebouillonblokje

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Doe de pasta in de pan als de asperges net in de pan zijn gedaan (stap 6). Verse pasta heeft een kortere kooktijd en kan zelfs nog iets later in de pan.
  2. Was de asperges en haal de `houtige` onderkant eraf. Ongeveer 3 cm. Snij ze in schuine stukjes. Zorg dat ze ongeveer allemaal even groot zijn en laat de kopjes heel. Hou die even apart, want die zijn veel eerder gaar.
  3. Snij het uitje heel fijn.
  4. Doe in een pan het klontje boter en een scheutje olijfolie.
  5. Bak hier het uitje zachtjes in aan. Niet bruin laten worden.
  6. Doe de asperges erbij en laat zachtjes meebakken. Hou de kopjes nog even apart, en doe die er na 5 minuutjes bij. Voeg een klein beetje kookvocht van de pasta toe en een klein puntje van een groentebouillonblokje.
  7. Rasp er wat citroenrasp over en breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
  8. Doe de doperwtjes erbij. (Als je verse gebruikt, dan hebben die een langere kooktijd. hou hier rekening mee door die eventueel eerst te blancheren of als eerste in de pan te doen, voordat je de asperges er in doet).
  9. Doe de pasta erbij en laat nog even goed doorwarmen. Voeg een beetje vers geperst citroensap toe en eventueel nog een klein beetje boter.
  10. Serveren met schilfers parmezaanse kaas en verse basilicum.

2 gedachten over “Papardelle con asparagi (pasta met groene asperges)”

    1. Dag Wendy,
      Dank voor je reactie en wat leuk dat iedereen het zo lekker vond. Heerlijk hè, met al die verse groente. Er komen nog een aantal variaties op die je vast en zeker ook lekker zult vinden: met risotto, met dubbelgepelde tuinboontjes, met peultjes etc. Het seizoen van de lekkere groenten is net begonnen, dus dat wordt smullen!
      Groetjes en hopelijk kunnen we je met nog meer ideetjes inspireren.
      Pasqualino en Pauline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.