Pasta verde

Je kunt pasta in bijna elke smaak en kleur maken. Heel makkelijk en heel lekker. Het voordeel is ook dat je bijna geen saus nodig hebt, omdat de pasta zelf al veel smaak heeft. Denk eens aan pasta met gedroogde tomaatjes, rucola, kastanjes, pompoen, basilicum, rode bieten, zwarte inkt van inktvis….de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Nu gaan we voor een hele bekende variant: pasta met spinazie. Wij hebben verse spinazie gebruikt, maar je kunt ook diepvries gebruiken. In dit geval moet je het vocht er goed uitdrukken omdat de pasta anders te vochtig wordt. 

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

  • 400 gr bloem voor pasta (semolina, een soort fijne griesmeel)
  • 100 gr gewone bloem
  • zak spinazie
  • teentje knoflook
  • citroen
  • olijfolie
  • 4 eierdooiers

Voor de saus:

  • boter
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • verse blaadjes salie
  • vers gemalen pecorino

Hoe begin je er aan?

  1. Doe de olijfolie en teentje knoflook in een lage pan.
  2. Doe er de spinazie bij en laat kort zacht worden.
  3. Voeg peper, zout en wat citroensap toe.
  4. Laat afkoelen en uitlekken.
  5. Snij de spinazie heel fijn.
  6. Doe de bloem in een grote kom en doe de spinazie erbij.
  7. Doe de 4 eierdooiers erbij (niet de eiwitten, anders wordt de pasta te nat)
  8. Goed kneden.
  9. Maak er een ronde bal van en wikkel in huishoudfolie.
  10. Laat even half uurtje rusten in de koelkast.
  11. Maak met de pastamachine tagliatelle. Maak eerst lange lappen door stukken pasta eerst een paar keer door de machine te halen. Pas als de lappen dun genoeg zijn kun je tagliatelle mee maken. Kijk anders nog even hier voor een uitgebreide beschrijving. 

De saus:

  1. Zet alvast een flinke pan water op.
  2. Smelt een flinke klont boter met een flinke scheut olijfolie in de pan.
  3. Doe er enkele blaadjes salie en vers gemalen peper door.
  4. Kook de pasta (duurt niet lang dus).
  5. Doe de pasta bij de botersaus.
  6. Goed mengen en schaaf er wat pecorino over en meng goed.
  7. Serveer met nog een scheutje olijfolie en vers gemalen pecorino.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.