Pasta primavera (lentepasta)

Een lekker en eenvoudig pasta gerechtje, met verse kruiden, kleine Datterini tomaatjes en verse doperwten. Lente-achtiger kan het niet… Gebruik voor dit gerechtje een smaakvolle pasta. Bijvoorbeeld een vers gemaakte pasta, of pasta all`uovo (op basis van eieren). Het doppen van de erwtjes is wel even een werkje, maar het hoeven er niet veel te zijn. Liever veggie? Doe er dan schilfers parmezaanse kaas over in plaats van uitgebakken pancetta.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 2 personen)

  • pasta all `uovo of verse pasta
  • een halve kilo doperwten in dop (blijft niet veel van over)
  • stukje pancetta (wij gebruiken altijd een groot blok en snijden er zelf reepjes van)
  • teentje knoflook
  • 1 klein rood uitje
  • 250 gr Datterini tomaatjes (of andere zoete, kleine tomaatjes)
  • verse kruiden: oregano, tijm, basilicum
  • vers gemalen peper en zout
  • 1 eetlepel geconcentreerde pure tomatenpuree
  • evt: parmezaanse kaas

Hoe begin je er aan?

  1. Zet het water op voor de pasta.
  2. Dop de doperwtjes en blancheer ze kort. Ze moeten nog een beetje knapperig zijn.
  3. Snij de tomaatjes doormidden.
  4. Pel de knoflook, halveer deze en snipper het uitje fijn.
  5. Snij de pancetta in reepjes
  6. Doe een scheut olijfolie in een pan en doe er de knoflook en de ui in.
  7. Bak in een ander pannetje de pancetta uit. Laat even uitlekken op een stukje keukenrol.
  8. Doe de tomaatjes en de verse kruiden bij de ui en knoflook.
  9. Doe de geconcentreerde tomatenpree erbij. Even goed laten doorbakken en afblussen met een scheutje water of bouillon.
  10. Doe nu de pancetta en de doperwtjes door de saus en laat goed meewarmen.
  11. Doe nu de pasta erbij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.