Pasta nera con frutti di mare e bottarga

Iets voor gevorderden 😉 Een zwarte spaghetti met zeevruchten, zalm en bottarga. Dit zijn geraspte gedroogde visseneitjes met een sterke vissmaak. We hebben dit keer een hele snelle versie gemaakt, maar je kan de zwarte inkt ook vers aan de pasta toevoegen. In dat geval kan je hier het recept vinden.  Wij gaan dus voor eenvoudig en snel en hebben een goede kwaliteit zwarte pasta gekocht. Moet kunnen toch?

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 pak zwarte pasta
  • 250 gr gemengde zeevruchten (liefst van de visboer, maar vacuum vers of diepvries kan eventueel ook).
  • 200 gr verse zalm
  • citroen
  • 1 teentje knoflook
  • vers gehakte peterselie
  • scheutje witte wijn
  • voor de liefhebbers: bottarga.  Misschien kan je dit in een Italiaanse delicatessenzaak in een potje vinden.

Hoe begin je er aan?

  1. Zet het water op voor de pasta.
  2. Snij de knoflook fijn en hak de peterselie.
  3. Snij de zalm in stukjes.
  4. Als het water kookt kan de pasta erin. De saus heeft niet lang nodig.
  5. Verhit in een grote pan de olie met de knoflook en bak de zeevruchten hierin.
  6. Voeg een scheutje wijn toe.
  7. Voeg wat geraspte citroenschil en de fijngehakte peterselie toe.
  8. Voeg de zalm toe en bak die heel even mee.
  9. Doe de pasta erbij en meng goed.
  10. Serveer met bottarga en een schijf citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.