Pasta met pompoen, spruitjes en pancetta

Voor degene onder ons die de pompoenen nog niet beu zijn en eens iets anders willen maken dan soep: kijk niet verder. Dit is je recept! Het zoete van de pompoen, het zoute van de pancetta en de ietwat bittere van de spruitjes is echt een topcombinatie! Verder geen saus, maar pure smaken. Dat wil je gewoon… Eet smakelijk! En je weet het inmiddels…laat pompoen eerst even met salie en andere kruiden roosteren in de oven. Dat is niet alleen een supercombinatie, maar door verdwijnt ook de wat weeïge smaak die pompoen wel eens kan hebben.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 250 gr spruitjes
  • kleine flespompoen
  • 4 speklapjes, naturel, dus niet gerookt
  • salie, rozemarijn, tijm

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een pan met ruim water op voor de pasta.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak de pompoen schoon en snij in kleine blokjes.
  4. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote.
  5. Doe wat olie op een bakplaat en leg de pompoen en kruiden er op.
  6. Blancheer heel kort de spruitjes.
  7. Giet ze af en doe ze bij de pompoen op de bakplaat.
  8. Snij het overtollige vet van het spek.
  9. Bak het spek krokant. Gooi het vet niet weg.
  10. Kook ondertussen de pasta.
  11. Zodra de groente zacht zijn, doe je ze bij de spek in de pan.
  12. Als de pasta gereed is doe je deze bij de groente in de pan.
  13. Goed mengen. Kruid eventueel bij met wat peper en zout naar smaak.
  14. Serveer met wat parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.