Pasta met cavolo nero, porchetta en spek

`Cavolo nero` kan je tegenwoordig ook gewoon kopen in de supermarkt in Belgie en Nederland. Het wordt soms ook wel palmkool genoemd. Mocht je het niet kunnen krijgen, dan kan je altijd nog boerenkool gebruiken. De smaak is erg vergelijkbaar. Verder heel goed te combineren met spekjes. Je kunt het eten als bijgerecht, maar het smaakt ook heel erg goed door de pasta. 

Wat heb je nodig?

  • bos cavolo nero;
  • gerookte spekreepjes (reepjes of zelf gesneden van een blok)
  • dikke plak porchetta (gekruide varkensrollade)
  • pikante chilipeper
  • bouillonblokje
  • sjalotje
  • teentje knoflook
  • citroensap

Hoe begin je er aan?

  1. Snij de cavolo nero in reepjes. Verwijder wel de middelste nerf.
  2. Kook de cavolo nero bijna gaar. (10-15 min)
  3. Gooi het kookvocht niet weg, daar koken we de pasta in.
  4. Bak de spekreepjes uit en laat ze uitlekken op wat keukenpapier
  5. Snipper het sjalotje en pel de knoflook.
  6. Fruit het sjalotje en de knoflook in de pan waar je net de spek in hebt uitgebakken. Doe er een klein beetje chilipeper bij en kruid met peper en zout.
  7. Doe de cavolo nero erbij. Er mag best wat kookvocht bij zitten. Voeg een beetje citroensap toe en proef of het voldoende gekruid is.
  8. Kook nu de pasta in het kookvocht van de cavolo nero.
  9. Snij de porchetta in stukjes en voeg deze ook toe.
  10. Doe de gekookte pasta erbij en voeg als laatste de uitgebakken spekreepjes weer toe.
  11. maak het af met nog een scheutje olijfolie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.