Pasta integrale con pomodorini gialli

Een lekker pasta met gele en rode tomaatjes! Heerlijk puur en door de combinatie van verschillende soorten tomaatjes heel lekker. De gele tomaatjes zijn vrij zoet. Wees er dus niet te zuinig mee 😉 Lekker met een volkoren spaghetti. Die is iets stugger van structuur, maar wel heel smaakvol. Wij gebruiken vaak die van Barilla, die is gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Je kunt de rucola al door de saus mengen, dan wordt deze als het ware meegekookt, maar je kunt die er ook achteraf op doen. Uiteraard afwerken met een goede olijfolie en wat parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

  • twee bakjes gele tomaatjes
  • twee bakjes rode tomaatjes
  • teentje knoflook
  • volkoren spaghetti
  • bouillonblokje
  • 1 theelepel geconcentreerde tomatenpuree (uit tube bv)
  • zakje rucola
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • parmezaanse kaas

DSC_0006Hoe begin je er aan?

  1. Kook het water voor de spaghetti;
  2. Pel de knoflook en snij doormidden;
  3. Halveer de tomaatjes;
  4. Doe wat olijfolie in een pan en doe de olijfolie hierin (op laag vuur, anders verbrandt de knoflook);
  5. Doe de tomaatjes erbij. Zodra ze vocht loslaten kan het vuur hoger;
  6. Voeg een theelepel geconcentreerde tomatenpuree toe en een scheutje water. Laat alles goed stoven, zodat de tomaatjes zacht worden;
  7. Kook de pasta;
  8. Breng de saus op smaak. Je kan dit doen met peper en/of een klein beetje van het bouillonblokje;
  9. Doe de pasta erbij, meng goed en laat goed doorwarmen;
  10. Serveer met de rucola, een scheutje olijfolie en parmezaanse kaas

Buon Appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.