Pasta estiva (zomerse pasta)

Een topper! Een heerlijke zomerse pasta, met het beste van het seizoen: verse kleine tomaatjes, aubergine en courgette. Extra lekker met wat verse ricotta, waar je eerst wat parmezaanse kaas en peper doormengt. Een gezond, makkelijk en goedkoop en vegetarisch recept, waar je het vlees geen seconde in mist…

Wat heb je nodig?

  • pasta (liefst een dikke spaghetti, zoals bigoli, of anders rigatoni of penne)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • verse kleine tomaatjes
  • teentje knoflook
  • klein bakje ricotta
  • vers gemalen peper, zout
  • verse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)
  • parmezaanse kaas

Hoe begin je er aan?

  1. kook het water voor de pasta;
  2. snij de courgette en aubergine in kleine blokjes en bak deze aan op hoog vuur (mogen best bruin zijn);
  3. snij de tomaatjes doormidden;
  4. snij de verse kruiden fijn
  5. pel de knoflook en snij doormidden;
  6. bak op een zacht vuurtje, in wat olijfolie, de knoflook;
  7. doe de verse kruiden erbij en laat even meestoven;
  8. voeg de tomaatjes toe en laat even sudderen tot ze zacht worden en vocht loslaten;
  9. voeg de aubergine en courgette toe;
  10. bijkruiden met peper en zout;
  11. kook de pasta en giet deze af;
  12. doe de pasta bij het mengsel, goed mengen;
  13. meng door de ricotta wat parmezaanse kaas en verse peper en serveer dit bij de pasta;

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.