Pasta al sugo di pomodoro

Heb je een van de vorige dagen de tomatensoep gemaakt? En heb je die gezeefd? Zo ja, dan heb je dus wat “residu” wat je overhoudt na het zeven. Uiteraard gooien we dat niet weg, want dat is super smaakvol, maar daar maken we dus een lekker sausje van voor de pasta. Hier komt een lekker receptje met wat je er dus mee kunt doen. Lekker veggie…

Opmerking: Wil je gewoon deze pasta met tomatensaus maken, zonder dat je eerst soep wilt maken, volg dan het recept van de tomatensoep. Je kunt dan iets minder maken, de saus wat dikker laten en niet door een zeef halen.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)

  • DSC_0928de overblijfselen van de soep na het zeven, eventueel nog een schep soep als je die nog hebt. Of, als je geen soep hebt gemaakt, kan je het recept van de soep gewoon volgen.
  • 3 eetlepels ricotta
  • handvol verse kleine tomaatjes
  • half flesje tomaten passata
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • teentje knoflook
  • verse basilicum
  • vers gemalen peper
  • optioneel: kappertjes, olijven
  • parmezaanse kaas

Hoe begin je er aan?

  1. Pel de knoflook en doe deze met wat olijfolie in de pan.
  2. Snij de tomaatje in twee of vier stukken (afhankelijk van de grootte) en doe ze bij de knoflook in de pan. Laat even goed sudderen.
  3. Doe de paprikapoeder erbij.DSC_0936
  4. Doe nu het “tomaten prutje” erbij en een flinke scheut passata, zodat het de dikte heeft van een saus.
  5. Laat minimaal 15 minuutjes goed sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  6. voeg eventueel nog wat verse peper toe. Als je dat graag lust, kan je nu ook wat kappertjes of stukjes olijven toevoegen. Wij hebben dat in dit geval niet gedaan.
  7. Voeg als laatste de ricotta erdoor en meng goed.
  8. Serveer met pasta en nog wat geraspte parmezaanse kaas.
  9. Ook lekker als er geroosterde/ gegrilde aubergine plakjes bij serveert.

Erg lekker met een volkoren, spelt of kamut pasta. Wij hebben hier een pasta gebruikt op basis van volkoren en quinoa meel. Nog nooit van gehoord of eerder gezien, maar erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.