Pasta ai carciofi (pasta met artisjokken)

En we gaan nog even door met de artisjokken. We weten nu hoe we ze schoonmaken, hoe we ze bereiden, en dan kunnen we ze nu met iets anders gaan combineren. Pasta in dit geval!Let op, als je dit gerecht wilt proberen te maken met artisjokken uit pot of blik, bedenk dan wel dat de smaak niet te vergelijken is met de verse artisjokken. Neem ook indien mogelijk artisjokken in eigen nat en niet op olie en als je dan toch artisjokken op olie gebruikt, laat die dan goed uitlekken en dep de olie eraf. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • Ga uit van de ingrediënten en de bereiding van het recept van de salade. Dat is een prima basis voor de deze pasta.
  • 80-100 gr pasta (liefst een lintpasta op eierbasis, zoals tagliatelle all`uovo)
  • peper
  • goede olijfolie
  • paar plakjes parmaham

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een pan met water op voor de pasta.
  2. Bereid intussen de artisjokken zoals we voorgedaan hebben in de salade.
  3. Als de artisjokken aan het stoven zijn en bijna gaar zijn, kan de pasta erin. Tagliatelle heeft vaak niet meer dan 5 minuten nodig om te koken, dus goed timen is wel even iets waar je op moet letten.
  4. Als de tagliatelle goed is, doe je die bij de artisjokken. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Goed mengen.
  5. Op smaak brengen met vers gemalen zwarte peper en een scheut goed olijfolie.
  6. Snij de parmaham in reepjes en doe die er op je bord overeen.
  7. Liefhebbers kunnen nu nog kaas erover heen raspen, maar dat is eigenlijk totaal niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.