Nog een klassieker: melanzane alla parmigiana

Alweer een echte klassieker, maar dan op onze wijze. We hebben de aubergine niet gebakken, maar gegrild. Aubergine heeft namelijk de eigenschap om veel vet te absorberen, waardoor het heel zwaar wordt. Wij maken dus een variant op deze klassieker met gegrilde aubergine. Lekker met een verse tomatensaus, met of zonder vlees en uiteraard: veel parmezaanse kaas. Heel lekker om een klein stukje te serveren als voorgerecht. Serveer er een frisse salade bij. 

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)

Hoe ga je te werk?

 1. De oven voorverwarmen op 200°
 2. En nu is het een kwestie van stapelen:
 3. Begin met een laagje saus. Daarna een laagje aubergine, daarna wat geraspte parmezaanse kaas.
 4. Dit herhalen tot de aubergine op is, of totdat je genoeg hebt. Eindig altijd met een laagje saus en rasp daar nog wat parmezaanse kaas over. Doe er wat mozzarella en basilicum op.
 5. Nu ongeveer 45 minuten in de oven.

2 Replies to “Nog een klassieker: melanzane alla parmigiana”

 1. Ha Pauline en Pasqualino, Gisteren had ik twee vrienden te eten en heb ik jullie melanzane parmigiana gemaakt. Een groot succes! Als voortje had ik de spinaziesoep, ook heerlijk vooral met dat vleugje citroen.
  Nog een vraag: ik las ergens op jullie site wat je met de korsten van parmezaanse kaas kunt doen. Niet weggooien in elk geval, maar kan het niet meer vinden. Kun je dat niet bij jullie kooktips zetten. De tip van de peterseliestelen is ook geweldig. Die gingen bij mij altijd zo de vuilbak ik. Kortom, een heerlijke site hebben jullie gemaakt!
  Hartelijke groet,
  Mirjam

  1. hi Mirjam,
   Geweldig dat het een succes was! Erg leuk om te horen. De tip over de kaaskorst staat al bij de kooktips (deel1). (ga naar recepten en dan naar kooktips) http://www.danoi.be/category/recepten/kooktips/
   Om het makkelijker te maken, zal ik de kooktips als losse berichtjes plaatsen, dan kan je makkelijker terugvinden.
   groetjes en hopelijk doe je nog meer inspiratie op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.