Papardelle met rode poon (gallinella)

Weer een recept met vrij weinig ingrediënten. Het draait dus echt om de smaak van de vis en de pasta. Neem dus een goede kwaliteit pasta, of maak de pasta zelf. We hebben hier rode poon gebruikt, vanwege de lekkere zachte smaak. Als de vis eenmaal goed is schoongemaakt, dan is dit gerecht klaar terwijl de pasta kookt. In 10 minuten zit je dus aan tafel. Klinkt goed toch?

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)

  • ongeveer 750 gr rode poon (schoongemaakt en zonder graatjes, want dit eet echt niet lekker)
  • paar takjes peterselie
  • citroen (sap + rasp)
  • een handvol kleine tomaatjes (datterini bijvoorbeeld)
  • scheutje witte wijn
  • vers gemalen peper
  • beetje zeezout
  • pasta (bv papardelle of tagliatelle)

Hoe begin je er aan?

  1. Zorg dat de vis echt goed schoon is en dat alle graatjes er uit zijn. De achtergebleven graatjes kun je er eventueel met een pincet verwijderen.
  2. Zet een pan met water op voor de pasta.
  3. Snij de peterselie en de tomaatjes in kleine stukjes en doe de rasp van een halve citroen erbij.
  4. Doe de pasta in de pan. Het bakken van de vis en de tomaten duurt niet veel langer dan 5 minuten, dus het is nu even een kwestie van timen.
  5. Doe het mengsel van peterselie, tomaat en citroenrasp in een andere pan en laat goed warm worden. Doe er wat vers gemalen peper en zeezout over. Blus met een scheutje witte wijn en citroensap.
  6. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en bak de vis kort op de huid.
  7. Doe de vis bij het tomaat mengsel.
  8. Giet de pasta af en doe deze bij de vis.
  9. Voorzichtig mengen en nog even goed laten doorwarmen.

Buon appetito!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.