Pancakes met banaan, ricotta en kaneel

Deze pannenkoekjes bestaan uit banaan, ei en een beetje ricotta en smaken een beetje naar wentelteefjes. Lekker krachtvoer dus. Zowel vòòr als nà het sporten. Of als ontbijtje, met wat bosvruchten en geraspte kokos… Ik zeg: bakken maar!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 2 personen)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 flinke eetlepels ricotta
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • eventueel een theelepel (biologisch) bakpoeder

Hoe begin je er aan?

  1. We willen fluffy pancakes, dus we kloppen eerst het ei lekker luchtig met een mixer. Doe dit ongeveer 5 minuten, zodat het lichtgeel en mousse-achtig wordt.
  2. Mix nu de banaan, kaneel, bakpoeder, bloem en de ricotta erdoor en blijf kloppen tot je een egale massa hebt.
  3. Verhit een pan en bak de pancakes in wat olie. Maak ze niet te groot, want dan kan het omdraaien lastig worden. We maken ze dus “american style”.

Tip: Bak de pancakes in een niet al te kleine pan, dan gaat het omdraaien namelijk lastig. Zet het vuur niet te hoog en wacht tot de bovenkant droog begint te worden voordat je ze omdraait.

Lekker met:

  • gemalen kokos
  • maple syrup
  • bosbessen
  • gebakken schijfjes banaan
  • gebakken appelstukjes met rozijnen
  • gesmolten chocolade
  • uitgebakken spek
  • rode vruchten saus (die we natuurlijk zelf maken)
  • kwark/ fromage blanc
  • ricotta
  • honing

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.